Användbara tips för att ta hand om din brudklänning

Om du bara har köpt brudklänningar, eller du är nästan redo att göra din stora köp, finns det några viktiga komponenter i brudklänning vård som du behöver veta om. Med tanke på vad en stor investering din dröm klänning kan vara, det är väl värt lite tid och ansträngning för att hålla din vuxit ser lika ny och fantastisk som den var den dag du tog den hem.

Brudklänningar

Så mycket tid och planering går i att finna den perfekta klänningen. Och beviljade, du troligen ha den bara en gång i ditt liv. Men det är aldrig mindre en av de mest omhuldade och känslo plagg du någonsin kommer att äga. Lyckligtvis är det relativt enkelt att hålla din klänning tittar absolut vacker i generationer. Här är några användbara tips för lagring, hängande och rengöring vackra nya brudklänning.

Hängande din brudklänning

I de flesta fall är det material som din brudklänning är gjord av inte utformade med styrka och hållbarhet i åtanke. En brudklänning är en av de mest träffande exempel form över funktion. Så för att undvika fula och kanske dyra, revor, tårar och hakar, är det mycket viktigt att vidta särskilda försiktighetsåtgärder när hängande din klänning. Det är inte en bra idé att hänga din klänning på en konventionell hängare, liksom andra plagg.

Hur hemskt det skulle vara att hänga din fantastiska klänning på en konventionell hängare och tycker att det rivna och skadade efter bara några dagar. Betydande utsmyckningar, pärla arbete och andra applikationer kan låna en klänning stor vikt – vilket gör att eventuellt riva nära hangaren. För att undvika det här problemet, de flesta klänningar har små öglor av tyg sys in i det inre för enkel upphängning. Var noga med att använda dessa slingor för att förhindra skador. Dessutom kan du vill använda vadderade galgar för att undvika att fånga tyget och riskera en tår.

Brudklänningar

Brudklänning Rengöring

Naturligtvis behöver din brudklänning att kemtvättas. Ingen vettig brud skulle helt enkelt kasta den i tvätten. Men det är viktigt att noga välja rätt kemtvätten. Vissa anläggningar är väl vana vid delikatess av en high end brudklänning, medan andra är avgjort inte. Tala med din kemtvätten och ta reda på om de gör sitt arbete på plats, eller har det levererats till en separat anläggning.

Om din klänning inte hanteras varsamt under transport, kan det riskerar att skadas. Dessutom, se till att din kemtvätten kommer att göra allt arbete för hand, istället för att använda ett automatiserat system. Var så selektiva som möjligt när du väljer din kemtvätten. Bara ihåg hur mycket tid och pengar du har lagt in denna dyrbara klänning. Du vill inte lämna den i fel händer.

Brudklänning Reparationer

Det är lika viktigt att vara selektiv om att välja en skräddare eller sömmerska som är bekant med den invecklade konstruktionen och detaljer av en fin brudklänning. Du vill ha någon som är erfaren och skicklig. Återigen, ta sig tid att tala med din skräddare och ställa massor av frågor. Du kommer att ha gott om tjänster att välja mellan, så att du kan säkert råd att vara mycket selektiv.

Förbereda brudklänning för lagring

Det är viktigt för ditt bröllop klänning att vara i nyskick innan den lagras. På en ren, väl upplysta yta undersöka klänning för att kontrollera tårar, hål, fläckar missfärgning eller andra tecken på skador. Se till att alla sömmar, lister och detaljarbete är säker. Innan du placerar din klänning i lager, ta hand om alla reparationer, och låt den hänga i ungefär en dag eller två efter att rengöras. Annars kan restkemikalier från kemtvätt skada klänning.

Förvara brudklänning

Även om det kan verka som det enklaste och mest bekväma alternativet, inte hålla din brudklänning i en plastpåse eller behållare. Med tiden kan plasten eventuellt läcka kemikalier som kan missfärga vitt tyg, vrida det en ful nyans av gult. Plast kan också utlösa förödelse på känsliga utsmyckningar, vilket får dem att bli hårt eller sprött.

Istället försiktigt vika brudklänning och placera den i ett museum kvalitet syrafritt förvaringslåda; dessa finns särskilt som brudklänning eller brudklänning förvaringskistor. Linda in klänning tyg eller syrafria vävnad för att skydda den från grov kartong eller papp förvaringsboxen. Håll förvaringslådan i en torr, sval plats där temperaturen och luftfuktigheten är relativt konstant. Källare och vindar är inte rekommenderas.

Oavsett om du vill uppskatta din klänning som en minnesvärd minnessak, eller möjligen lämna det till framtida generationer, är det viktigt att hålla ditt bröllop klänning ser helt nya. Med dessa enkla steg och vård tips, är det enklare än någonsin att göra just detta.

Alla bröllopsklänningar bilder från MissyDress

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *